Anouk: Ik stap sneller op collegae af, ik kan mijzelf beter verwoorden en voel mij zekerder over mijn kwaliteiten.

Een traineeship volgen bij Ascending people? Trainee Anouk geeft antwoord op een aantal veelgestelde vragen.

Wat heeft het carrière-adviesgesprek met Belia jou gebracht?

Met de opleiding Bedrijfskunde MER heb je heel veel mogelijkheden als je net op de arbeidsmarkt komt. Het was voor mij lastig om iets te zoeken dat echt bij mij paste. Het carrière-adviesgesprek met Belia heeft mij vooral extra inzicht gegeven in mijn kwaliteiten, de dingen die voor mij belangrijk zijn om plezier te hebben op het werk én de mogelijkheden die er zijn op de arbeidsmarkt. Hierdoor heb ik voor mijzelf een beeld gekregen van het type functie en type bedrijf waarin ik het beste tot mijn recht kom en het meeste uit mezelf kan halen. Het leuke is dat Belia al snel door had dat ik veel waarde hecht aan de fit met een bedrijfscultuur en deze heb ik dan ook zeker gevonden binnen Bredenoord in combinatie met het het Ascending people traineeship. Bredenoord is een bedrijf dat continu in beweging is en mij ruimte geeft voor mijn eigen inbreng en ontwikkeling.

Op welke competenties zie je bij jezelf ontwikkeling door het traineeship?

Ik ben nu ongeveer op de helft van het ontwikkeltraject en ik merk zeker al een verschil t.o.v. hoe ik het traject in ging. Mede door mijn coaching gesprekken met Camiel heb ik goede inzichten gekregen m.b.t. de uitdagingen waar ik tegenaan loop binnen mijn functie. Hierdoor heb ik mij de afgelopen maanden vooral op het gebied van soft skills en managementvaardigheden ontwikkeld. Zo stap ik sneller op collegae af, kan ik mijzelf beter verwoorden in vergaderingen en voel ik mij vooral zekerder over mijn kwaliteiten.

Wat is jouw tip voor toekomstige trainees?

Mijn tip is voornamelijk om te gaan voor de uitdaging! Ja, tijdens het ontwikkeltraject kom je jezelf meerdere malen tegen, maar met behulp van zelfreflectie en de begeleidingsgesprekken kun je jezelf tot een hoger niveau trekken.