Ascending people uit Enschede wil afgestudeerden behouden voor regio

Toen het Belia Stokman ging opvallen dat veel jongeren die zijn opgeleid in Twente, na hun afstuderen richting het westen trekken om daar aan het werk te gaan vond ze het tijd om in actie te komen. “Zonde dat ze de massaal wegtrekken, juist in deze regio is veel bedrijvigheid”, aldus de 46-jarige onderneemster. Om die reden zette Belia met een aantal partners een nieuw bedrijf op in Enschede: Ascending People.

Ascending People is een bedrijf dat fungeert als verbindende schakel tussen werkgever en afgestudeerde. “Wij stomen net afgestudeerden binnen twee jaar klaar voor een managementfunctie in de regio”, vertelt Belia Stokman. Leren als uitgangspunt. Per maand krijgt Ascending People ongeveer twintig reacties van afgestudeerden die hun carrière graag in Twente een boost willen geven. Belangrijk voor het bedrijf is dat de afgestudeerde wil leren en niet denkt alles al te kunnen. “Daar kunnen we niets mee. Leren is altijd ons uitgangspunt, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak.”

Verdienmodel

De service die Ascending People verleent is in pure samenwerking met bedrijven. “Wij gaan uit van de zogenoemde T-shaped professional”, legt Belia uit. “De verticale streep staat voor kennis in de diepte, de horizontale voor ontwikkeling in de breedte. De werkgevers waarmee wij samenwerken betalen de opleiding van de trainee en wij verzorgen twee jaar lang één dag per twee weken het opleidingstraject. Dat bestaat onder meer uit leiderschaps- en managementcompetenties, persoonlijke ontwikkeling en groepsdynamische processen.

Klik hier voor het originele artikel